Van deelnemer naar leefstijlcoach

Strafbankje

Mijn doel: gezonder, slanker, fitter worden en blijven, voelde  als een strafbankje waar ik nooit meer vanaf zou mogen: Eeuwig op dieet en gedoemd om altijd te moeten sporten…….

Je hoort het wel vaker: “Nooit meer genieten…., altijd lijnen.”

Eigenlijk zou je het om moeten draaien: Je zit op het strafbankje als je: niet lekker in je vel zit, jezelf in de spiegel liever niet bekijkt (niet meer dan hoofd en schouders), de kleding die je leuk vindt niet meer aan kunt, niet op een foto wilt, niet meedoet met activiteiten waar je de ‘puf’ niet voor hebt, je onzeker voelt, je bekeken voelt, te vaak hoort “zo, jij ziet er goed uit” of “zou je dat wel nemen?”, … vul maar aan(!).  Daarbij heb je misschien al lichamelijke- en of gezondheidsklachten die met je gewicht of leefstijl te maken kunnen hebben. Zoals diabetes type 2 (suikerziekte), hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, galstenen, rug- en gewrichtsklachten, slaapproblemen, zelfs bepaalde soorten kanker.

Gelukkig ben ik, met behulp van de leefstijlcoach, in gaan zien dat ik van dat strafbankje af kon komen. Wie had ooit gedacht dat ik me zoveel beter zou voelen en dat ik het bewegen/sporten zou missen als ik het niet deed? Ik niet! 

Ik heb het strafbankje vaarwel gezegd en ben niet van plan er ooit weer op terecht te komen. En ja, ik geniet wel met regelmaat van iets ‘lekkers’ zoals een gebakje, een patatje of een schaaltje chips. Maar ik zorg dat het past bij de keuzes die ik die dag, die week, of die maand maak. Zo blijf ik in balans.

Positief resultaat

De “BeweegKuur GLI” heeft voor mij een bijzonder positief resultaat gehad. Het heeft er toe geleid dat ik aan mijn enthousiasme een invulling wou geven, namelijk: Zelf leefstijlcoach worden en mensen helpen die ook graag hun leefstijl willen veranderen.

Margot Lammers Leefstijlcoach en ervaringsdeskundige. www.leefstijlveranderingmargot.nl